Dette link fører frem til en side, hvorfra nyhedsbrevet også kan læses.

Nyhedsbrevet....
om Nysted og omegn 1. juni 2019
Udgivet af Nysted og omegns Fællesråd redaktionen@nysted.dk
Se oplysninger om foreningen her: www.Nysted.dk

NB. Nyhedsbrevet er skrevet med skrifttypen Trebuchet, og vil muligvis fremtræde forkert, hvis den skrifttype ikke findes på din computer.

Hvad skal der ske med Nysted & omegn?
Kommunen har udsendt en omfattende kommuneplan, hvis formål er at pege på de linjer, som Byrådet ønsker kommunens udvikling skal følge.

Til arbejdet med kommuneplanen hører, at der indkaldes høringssvar fra borgerne i kommunen. Høringssvaret fra Nysted, formuleret af NOF efter dialog med borgere i byen, har kunnet samle 5 lokalforeninger om svaret og den indeholdte kritik af kommuneplanen.

Læs mere her.

 

Den flyvende Lollænder
NOF har meddelt kommunen, at vi gerne vil donere værket til byen og til kommunen og derfor vil søge at indsamle de 315.000 kr til køb af værket på to betingelser: at besøgende og borgere finder, at værket er et godt bidrag til Nysted Havnefront, og at kommunen vil modtage værket som gave.

Vi har allerede modtaget en positiv tilkendegivelse fra Grundejerforeningen for Nysted Havnefront: De melder, at man gerne ser, at værket opstilles permanent.

Læs mere her.
 

Nysted havn og kystområdet
De fire maritime foreninger i Nysted har fremsat et høringssvar, der peger på hvordan havn og Kyst kan udvikles. NET (Nysted Erhvervs- og turistforening) har skaffet midler til et professionelt planlægningsarbejde om udvikling af Nysted Kyst.

NET har også udarbejdet planer, skaffet tilladelser fra Kystdirektoratet og modtaget melding om finansiering af et sauna- og badehus på kanten af Noret.

Læs mere her.
 

 

Foreningslivet ...
Der er desuden en lang række konkrete initiativer i gang om udvikling af byens fysiske områder i samspil med kommunens folk og foreninger i byen, som Nysted Bevaringsforening, NOF og NET, Børneliv, der har givet og vil give en række nye kvaliteter til brugen af byen for turister, borgere og børnefamilier.

Til forskel fra samspillet omkring kommuneplanen, er der et udbredt konkret samarbejde mellem aktive foreninger og borgere i Nysted og kommunens medarbejdere. Det er håbet af vores kritik af centraliseringen bliver hørt, og at vi kan fortsætte det konkrete samarbejde med kommunens folk.
 

Skilteskov
I øjeblikket har Naturlandet.dk gang i opsætning af en række skilte, der viser vej for cyklister, vandrere og andre gæster eller beboere,

På den ene side er det godt, at der bliver gjort opmærksom på egnens herligheder, men på den anden side kunne man godt have ønsket sig, at alle de forskellige skiltetyper og rute-betegnelser var blevet koordineret, når nu projektet har 18 mill. kr. til rådighed.

For at gøre forvirringen komplet, sætter også NOF skilte op. De er dog noget mere beskedne og ganske gratis. Hvis man har en såkaldt QRskanner på sin telefon, kan man komme direkte frem til artikler og andre oplysninger om ruter eller steder.

Prøv f.eks. hosstående eksempel

Hvis der er fejl på skiltene, eller man har gode ideer til nye skilte, vil vi gerne have besked på redaktionen@nysted.dk

 

Kalenderen

Det er en god ide at læse i kalenderen på Nysted.dk. Der kan man se, hvad der i øjeblikket er noteret for det næste stykke tid.

Her kan man til- og framelde sig nyhedsbrevet