Dette link fører frem til en side, hvorfra nyhedsbrevet også kan læses: http://www.nysted.dk/NOF.htm

Nyhedsbrevet....
 om Nysted og omegn august - 2016
Udgivet af Nysted og omegns Fællesråd redaktionen@nysted.dk
Se oplysninger om foreningen her: www.Nysted.dk

NB. Nyhedsbrevet er skrevet med skrifttypen Trebuchet, og vil muligvis fremtræde forkert, hvis den skrifttype ikke findes på din computer

Kopi af Bregninge-runestenen
Skulle man have glemt den spændende historie om den lokale runesten, der engang i midten af 900-tallet blev rejst tæt ved Bregninge Kirke, kan man genopfriske noget af historien her
.

Stenen står i dag på Nationalmuseet, men i NOF har vi udtænkt den ide, at stenen skal tilbage til Bregninge. Da vi måtte opgive at stjæle den fra museet, er vi ved at få udført en kopi, så tæt på originalen som muligt.

Det er en lang proces at skaffe muligheder, opbakning og penge til det. Nu er der gået over et år siden processen startede, men Kettinge-Bregninge menighedsråd og "Lolland-Falsters og Langelands købstæders brandsocietetsfond" har lovet penge til sagen, og vi har en egnet sten i kikkerten, så vi er fortrøstningsfulde.
 

2 sommerhistorier om Nysted
Man kan finde historier om Nysted og omegn mange steder, bl.a i de 2 aviser Jyllands-posten og Politiken.

Jyllands-posten skriver i serien "Litteraturens steder" forholdsvist pænt om byen, men artiklen handler mest om Emil Aarestrup.

Politiken skriver om problemerne med faldefærdige og misrøgtede bygninger i mange dele af landet med udgangspunkt i "Turisten", der kan ses på billeder her.

Det sker på foranledning af NOFs formand Karl Krarup, der med mellemrum har forsøgt at vække kommunen, og få den til at stramme op på sin administration af lokalplaner og andre bygningsregulativer. Det ser ud til, at der er flere handlemuligheder for kommunen, end den er villig til at benytte sig af.
 

     

 

Kalenderen
Det er en god ide at læse i kalenderen en gang imellem. Her er, hvad der i øjeblikket er noteret for det næste stykke tid:

 

Her kan man til- og framelde sig nyhedsbrevet