Dette link fører frem til en side, hvorfra nyhedsbrevet også kan læses: http://www.nysted.dk/NOF.htm

Nyhedsbrevet....
 om Nysted og omegn oktober - 2015
Udgivet af Nysted og omegns Fællesråd redaktionen@nysted.dk
Se oplysninger om foreningen her: www.Nysted.dk

NB. Nyhedsbrevet er skrevet med skrifttypen Trebuchet, og vil muligvis fremtræde forkert, hvis den skrifttype ikke findes på din computer

Fra bestyrelsen
Efter hvert bestyrelsesmøde udsendes et referat,
som kan læses på hjemmesiden.

Det seneste møde blev afholdt d. 27. august

 

Rapport fra INFO-caféen
I denne sommer har frivillige igen bemandet INFO-caféen i Rådhuset.
De har igennem 3 måneder noteret, at have haft 1112 besøg. Ca. halvdelen var danskere, ca. ⅓ tysktalende og dertil en del folk fra Storbritannien, Sverige, Nederland og Norge.

Læs rapporten her og den udførlige statistik her.
 

Borgerservice
D. 22. september kunne man i Folketidende læse, at "Borgerservice flytter". Artiklen beretter, at lejemålet i banegårdsbygningen er opsagt, og at alle funktioner, der varetages der, fra august 2016 flyttes til Hovedbibliotekets bygninger i Nykøbing. Centerchef Christian Barding "kan ikke afvise, at det kan blive nødvendigt med en tilbygning".

Jamen, jamen??  Her i Nysted ejer kommunen allerede en glimrende bygning hvor der er udmærket plads til de omtalte 40 medarbejdere, og mon ikke man kan få linje 732 til at slå et slag henover parkeringspladsen bag Rådhuset med besøgende fra andre dele af kommunen?
 

TV2 Øst om dispensationer
Nysted Bevaringsforening har påtalt over for kommunen, at den kun 1 år gamle lokalplan for Nysted by, ikke bliver overholdt, når kommunen i stor udstrækning dispenserer fra reglerne i planen.

Se indslag fra TV-Øst her
 

Byudvikling og bevaring
I forlængelse af ovenstående kan man her læse et indlæg, som Karl Krarup holdt d. 30. september ved en konference om byudvikling og bygningsbevaring i Maribo.

Karl Krarup er fungerende formand for NOF og formand for Nysted Bevaringsforening.

Klik her
 

Pærealleen
Mellem Kettinge og Frejlev ligger en allé af pæretræer. Man tænker måske ikke over det til daglig, men den er enestående. Findes der magen til i landet?

Naturfredningsforeningens lokalgruppe i Nysted har undersøgt alléens historie og fundet ud af, at træerne sandsynligvis er plantet i 1914 af Landbogårds daværende ejer. Pærerne er sandsynligvis af sorten "Nouveau Poiteau".

Naturfredningsforeningen har foreslået at alléen fredes, men det har ikke vundet opbakning fra kommunen, der i dag ejer træerne, og har ret til at lade dem frede.

Til gengæld har man lovet, at man vil lave en plejeplan, så træerne bliver passet og døde træer erstattes af nye.
 

Nordea-fonden
har givet 18 millioner kr. i årene 2016-2019 til at "udvikle og formidle Lolland-Falsters unikke natur som én samlet oplevelsesdestination". Det kan man læse i en skrivelse fra de 2 lokale borgmestre.

Hvis nogen i Nysted og omegn har gode ideer til hvad de penge kan bruges til, er det nu man skal melde sig.
 

Kalenderen
Det er måske en god ide at læse i kalenderen en gang imellem. Her er hvad der i øjeblikket er noteret for resten af året:

Hvis der mangler noget, vil redaktionen gerne have besked.

   
Her kan man til- og framelde sig nyhedsbrevet