Tilbage til forsiden

 

Nyhedsbrevet....
 om Nysted og omegn
februar - 2013
Udgivet af Nysted og omegns Fællesråd redaktionen@nysted.dk
Se oplysninger om foreningen her: www.Nysted.dk
NOFs cykelruter til 5 nabobyer!
Som en service til områdets beboere, interesserede gæster og turister, har NOF gennem de senere år fremstillet en række brochurer med cykelruter. De er blevet trykt på dansk og tysk. For nylig har vi lagt en PDF-fil med kort, der viser forskellige cykelruter til 5 af vores nabobyer, Rødbyhavn, Rødby, Maribo, Sakskøbing og Nykøbing. Ruterne er ganske kort beskrevet på både dansk, tysk og engelsk. Klik på overskriften.
 

Dodekalitten.
For nogle år siden undfangede en række personer på Nordvestlolland ideen om at rejse en cirkel af store stensøjler med tilhørende musik. Thomas Kadziola, der bor i Herritslev, er manden, der skal lave søjlerne, og
Gunner Møller Pedersen skal komponere musikken. Hvis man vil følge med i Kadziolas arbejde, er man velkommen til at henvende sig til ham. Se også en video på YouTube
Døllefjelde-marked.
Det kommer måske bag på nogen, at markedstraditionerne i Døllefjelde stammer helt tilbage fra middelalderen. Den nuværende udgave er som bekendt et stort tilløbsstykke, og også i år vil NOF være at finde på markedet. Kommunen har stillet sit rullende turistkontor til rådighed, så de mange gæster fra andre dele af landet kan få oplysninger om Nysted og omegn.
Læs her om det gamle kildemarked
Påskelilje-land
Efter kampagnedagen i oktober, hvor der blev plantet 100 kg påskeliljer i vejrabatterne ved mange af egnens bebyggelser, og nogle få senere plantninger, er det snart tid til at se resultatet af indsatsen.

Og husk at alle på egen hånd kan plante i de kommunale vejsider, hvad de måtte have tilovers af tidlige blomsterløg. Brugte løg blomstrer selvfølgelig ikke i år, men måske næste år og næste år og næste år og næste år ....

NETs Nysted-brochure
For 2 år siden udsendte Nysted turist- og Erhvervsforening sin Nysted-brochure. Nu kommer der en ny udgave med dansk og tysk tekst. Man kan se den her.

"Det skæve Danmark"
eller "Den rådne Banan", "Udkantsdanmark", "Vandkanten", "Guldkanten" og andre mere eller mindre smigrende navne er kendetegnende for det perspektiv, hvorunder mange ser bl.a. Guldborgsund-egnen. En udsendelse fra DRs såkaldte "Danskerne akademi" giver en række argumenter for hvorfor, det måske ikke kan være anderledes. Jævnfør en af dagens overskrifter i Folketidende: "Befolkningstallet på LF i frit fald".

Nyhedsbrevet udkommer efter behov 6-12 gange om året.
Spred rygtet og opfordr folk til at tilmelde sig!
 
Her kan man til- og framelde sig nyhedsbrevet